odbędzie się 1 grudnia 2017 r. w Poznaniu

Fundacja od wielu lat organizuje wspólnie ze Zgromadzeniem Sióstr Urszulanek SJK kolację wigilijną  dla dzieci z ubogich i patologicznych rodzin.  Oprócz wspólnie spędzonej wieczerzy wigilijnej, każdorazowo dzieci obdarowywane są paczkami świątecznymi.

W dniu 17 grudnia 2016 roku Fundacja Polskich Kawalerów Maltańskich „Pomoc Maltańska” wspólnie ze Zgromadzeniem Sióstr Urszulanek SJK zorganizowała w Jadłodajni Caritas kolację wigilijną dla 60. dzieci z ubogich i patologicznych rodzin Poznania. Organizowane już od 7 lat spotkania wigilijne dla dzieci pokazują nam jak bardzo są one potrzebne dzieciom znajdującym się w trudniejszej niż ich rówieśnicy sytuacji rodzinnej i finansowej. Było radośnie, rodzinnie i naprawdę świątecznie. Dzięki wsparciu darczyńców i osób zaangażowanych w przygotowanie spotkania dzieci otrzymały wspaniałe prezenty i mogły poczuć się wyjątkowo. Dziękujemy firmie EuRoPol GAZ S. A., Jeronimo Martins Polska S. A. oraz wszystkim innym wspaniałym darczyńcom. Dziękujemy Siostrom Urszulankom SJK oraz Wolontariuszom za gościnę i dobroć serca.