odbył się 1 grudnia 2017 r. w Poznaniu

15.lipca odwiedziliśmy bardzo bogatą i interesującą ekspozycję MUZEUM INSTRUMENTÓW MUZYCZNYCH w Poznaniu.

12.czerwca obejrzeliśmy film "Odważni", produkcji USA w reżyserii Alexa  Kendricka

15.maja 2014 roku o godzinie 16.00 Nasi Seniorzy wzięli udział w spotkaniu „Odżywiam się zdrowo”. Podczas prelekcji dowiedzieli się m.in, które produkty żywnościowe mają dla Nich najwyższą wartość, które należy wyeliminować z codziennej diety tak, aby zachować dobrą kondycję, i (co być może najważniejsze) świetne samopoczucie… Spotkanie poprowadziła Lidia Łubińska, na co dzień zawodowo związana z Domem Pomocy Maltańskiej w Puszczykowie.

20.maja trzynastoosobowa grupa z naszego Ośrodka „Pro Seniores”  zwiedziła Interaktywne Centrum Historii Ostrowa Tumskiego „Brama Poznania”. Nasi Seniorzy byli zachwyceni… „To zupełnie niespotykane dotąd w Poznaniu miejsce, połączenie nowoczesnego obiektu i zabytkowej budowli. Miejsce, które prezentuje Ostrów Tumski z innej perspektywy…”

12.kwietnia odbyły się warsztaty plastyczne, których tematem wiodącym była Wielkanoc. Uczestnicy warsztatów zapoznali się ze sposobem wykonania palm wielkanocnych oraz różnymi technikami ozdabiania pisanek ; każdy mógł wykonać też świąteczną kartkę.
Efekty końcowe naszego wielkanocnego tworzenia  – piękne, barwne i niebanalne…